Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@12:21:38 GMT

کوه پارک؛ منطقه ای پرحاشیه در ارتفاعات جنوبی مشهد

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۱۲۹۵۸

کوه پارک؛ منطقه ای پرحاشیه در ارتفاعات جنوبی مشهد

‍‍‍‍‍‍

به گزارش «تابناک»، کوه پارک مشهد، یک پارک کوهستانی واقع شده در ارتفاعات جنوبی مشهد است که جنگلی مصنوعی و دست ساز در آن در دست احداث می‌باشد.  

 

کوه پارک مشهد، دارای درختچه‌ها و درخت‌های فراوان و همچنین چندین آبشار مصنوعی کوچک و بزرگ در گوشه و کنار این پارک در حال ساخت است.

طول این فضا ۵.۱ کیلومتر است که افراد می‌توانند برای گذران اوقات فراغت خود، کوهپیمایی و دوچرخه سواری استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سینما ماشین، رستوران سیار، مزرعه حیوانات و کارفود از جمله برنامه‌هایی است که در اینجا پیش‌بینی شده است و در حال حاضر ۵ کارفود افتتاح شده و آماده ارائه خدمت به شهروندان است. کارفود، ون‌های سیاری هستند که به عنوان یک آشپرخانه کوچک فروش انواع فست‌فود را بر عهده دارند.


برخی اینجا را به عنوان پارک آبشار می‌شناسند و این به دلیل ساخت چندین آبشار در این منطقه است. منبع آب این آبشارها، چشمه‌های اطراف است و گاهی تانکر‌های آب برای پرکردن مخزن آب در حال گردش به اینجا می‌آیند.


چرا کوه پارک ساخته شد

مسئولان شهری مشهد بر این باورند که باتوجه به کم بودن مناطق تفریحی و گردشگری مشهد که محدود به مناطق ییلاقی طرقبه و شاندیز شده است، پروژه کوه پارک با رویکرد ارائه خدمات به مردم مورد بهره‌برداری قرار گرفت؛ علاوه بر این، جهت تامین خدمات مورد نیاز و رفاه بیشتر شهروندان امکاناتی، چون کارفود و… پیش بینی شده است.  


لازم به ذکر است، پروژه کوه پارک یک پروژه عام المنفعه و استفاده از آن برای عموم مردم آزاد و رایگان می‌باشد.

کوه پارک مشهد کجاست؟

مجموعه تفریحی-گردشگری کوه پارک مشهد واقع در ارتفاعات جنوبی مشهد و انتهای خیابان دلاوران قرار گرفته است. طول مسیر این مجموعه، تقریبا از انتهای دلاوران آغاز و تا انتهای لادن ادامه پیدا می‌کند.

برای رسیدن به کوه پارک می‌توانید در پایانه انقلاب خط اتوبوس تندرو چهار را سوار بشوید و بعد از گذر از چندین ایستگاه در میدان سلمان پیاده شوید و خیابان دلاوران را تا انتها ادامه دهید. بعد از رسیدن به انتهای دلاوران به خیابان نخل می‌رسید و با دنبال کردن علائم راهنمایی، کوه پارک را پیدا خواهید کرد.


آینده پروژه چطور خواهد بود؟

پیش بینی می شود باتوجه به گردش پذیر بودن مشهد، کوه پارک می‌تواند به عنوان یک منطقه گردشگری خوب خود را مطرح کند و علاوه بر این، باتوجه به پروژه‌هایی که قرار است اینجا اجرا شود زمینه اشتغالزایی جوانان را فراهم کند. 

 

نگرانی های زیست محیطی مرتبط با کوه پارک

 پس از تصمیم گیری برای تأسیس این منطقه تفریحی - گردشگری نگرانی‌هایی از سوی محیط زیست، مبنی بر دستکاری شدن طبیعت این منطقه به وجود آمد.

در همین رابطه پیشتر مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی ماه پیش به رسانه ها گفت: ارکان حاکمیت در استان تصمیم به انجام این پروژه را گرفته‌اند و اقدامات لازم  با حفظ کاربری انجام شده است. شهرداری نمی‌تواند دراین قسمت توسعه ساخت‌‍وساز انجام دهد، زیرا قانون از قبل تعیین شده است. ما امیدواریم مجموعه شهرداری برای کمربند جنوبی تصمیمات درست را لحاظ کند.

وی ضمن اشاره به اینکه سازمان محیط زیست در مورد مسأله کمربند جنونی خلأ  قانونی دارد و نمی‌تواند جلوی سیستم ساخت و ساز را در آن قسمت بگیرد افزود: خسارت‌هایی که به محیط زیست این قسمت وارد شده  باید مطالعه شود و در این زمینه هیچ مطالعه‌ای برای ما فرستاده نشده است. وزارت راه و شهرسازی باید در قبال تغییر کاربری پاسخگو باشد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی اصل ۵۰ قانون اساسی در ارتفاعات جنوبی فرشته تقی زاده، نماینده شبکه سمن‌های محیط زیستی خراسان رضوی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو در هیمین رابطه می‌گوید: طبق اصل ۵۰ قانون اساسی اجرای هر پروژه اقتصادی و عمرانی، حتی اگر منفعت عمومی داشته باشد، اما به قیمت تخریب منابع غیرقابل بازگشت ما باشد، ممنوع است.   متن اصل ۵۰ قانون اساسی این است: «در جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌شود. از این رو فعالیت‌های اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیرقابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.»   تقی زاده با تأکید بر اینکه هر پروژه‌ای اگر قرار باشد تخریب جدیدی ایجاد کند، اشتباه است و تخلف محسوب می‌شود، می‌گوید: هر پروژه‌ای که می‌خواهد انجام شود، باید مطالعات زیست محیطی برای آن انجام شود.   نماینده شبکه سمن‌های محیط زیستی خراسان رضوی به پروژه کوه پارک مشهد اشاره می‌کند و می‌گوید: سوال اینجاست که آیا مطالعات درباره این پروژه انجام شده است؟ آیا آبشاری که می‌گویند در کوه پارک احداث می‌شود، باعث فرسایش سنگ‌های آن منطقه نمی‌شود؟ آیا فکری برای فروریزش سنگ‌ها کرده اند؟ حیات وحش و زیستگاه حیوانات را تخریب نمی‌کند؟   گفتنی است، ۱۶ خرداد  سال جاری گروهی از اعضای سمن‌های محیط زیستی، استادان دانشگاه، اعضای پویش صیانت از ارتفاعات جنوبی مشهد و گروه‌های مختلف مردمی در ارتفاعات جنوبی مشهد گردهم آمده بودند. در این گردهمایی نصرالله پژمان فر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی و مدیر پروژه کمربند جنوبی نیز حضور داشتند.  در این گردهمایی بیانیه‌ای در پنج بند قرائت شده بود که حاوی نگرانی های زیست محیطی مرتب با گوه پارک بود. 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماده 474 ماده 477 علی اشرف ریاحی روح الله رجایی مهرداد بذرپاش کوه پارک مشهد ماده 474 ماده 477 علی اشرف ریاحی روح الله رجایی مهرداد بذرپاش ارتفاعات جنوبی مشهد کوه پارک مشهد محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۲۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

 به گزارش تابناک، اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم